הגדלת חזה – מה הם תופעות הלוואי?
בבואך לשקול הגדלת חזה ותופעות לוואי של הגדלת חזה, עוד לפני הפגישה הראשונה עם המנתח שלך, מומלץ לך לקרוא בנושא תופעות הלוואי הקשורות להגדלת חזה. הנה כמה נקודות לשקול:
- הגדלת חזה – תופעות לוואי של תזוזת השתל בגוף לאחר הניתוח, הינן נפוצות ובולטות יותר לעין במקרים שבהם נבחר שתל אנטומי על פני שתל עגול. שתל אנטומי הוא שתל בצורת טיפה, אשר לעומת שתל עגול, תזוזתו בגוף בולטת יותר לעין, בשל צורתו האיסמטרית. במקרה של תופעת לוואי כזו לאחר ניתוח הגדלת חזה, יש צורך בניתוח תיקון חוזר.
- הגדלת חזה – תופעות לוואי של עיוות מראה החזה, יכולות לבוא לביטוי בכמה דרכים. לעיתים מתעוות השתל עצמו ויוצר אסימטריה במראה השדיים ויש צורך בניתוח חוזר לתיקון. ישנם מקרים, בעיקר בנשים רזות, בהם השתל לוחץ וגורם למראה בולט של גושי שומן בודדים בשד, דבר המשווה מראה לא אחיד של החזה עם בליטות וגושים לא קשורים. ומקרים בהם רקמת השומן הטבעית של הגוף נספגת מעצמה ויוצרת על ידי כך מראה לא אחיד לשד, הבולט עוד יותר עם השתל עצמו.
- תופעת לוואי נוספת, היא פגיעה במערכת העצבים בחזה. בעקבות החתך בניתוח, העצב בחזה עלול להיפגע,דבר אשר יגרום לחוסר תחושה תמידית בחזה.
תופעות לוואי נדירות של הגדלת חזה
ישנן כמה תופעות לוואי שהסבירות שהן יופיעו קטנה יחסית לתופעות לוואי אחרות. אך גם אותן מומלץ להכיר ולשקול, גם מבחינה בריאותית וגם מבחינה כלכלית, כפי שיכול לקרות במקרים של צורך בניתוח הגדלת חזה חוזר לתיקון תופעות לוואי בלתי רצויות.
הגדלת חזה – תופעות לוואי של דחיית השתל, יכולות להופיע תוך מספר ימים מזמן הניתוח. הגוף מזהה את השתל כגוף זר ומבודד אותו משאר הגוף על ידי יצירת “קופסית” העשויה רקמת שריר סבוכה, העוטפת את השתל וצומחת סביבו. מצב הגורם לכאב רב וצורך בניתוח חוזר להגדלת החזה בשד אחד או בשניהם. אין ערבון שתופעות לוואי אלה לא תחזורנה על עצמן שנית.
קרע בשתל ודליפה של סיליקון לגוף.
כיצד להימנע מכמה שיותר תופעות לוואי בהגדלת חזה
בחירת מנתח מקצועי ומוכר על ידי הארגונים הנוגעים בדבר, אשר מאחריו נסיון של שנים ורשימת מטופלות מרוצות. הכרחית להקטנת אחוזי הסיכון של תופעות הלוואי האלה ואחרות.
בחירת שתל קטן ועגול, תקטין את הסיכון להסתובבות השתל או היווצרות קרע בו.