שתלי ג’ל להגדלת חזה – מה את יודעת על זה?
הגדלת חזה בעזרת שתלים, מבחינה אסטטית ומבחינה רפואית, לתיקון של פציעות וטראומות לגוף. הוא תחום הגדל ומתפתח, הנושא בתוכו מגוון אפשרויות ופתרונות חדשים. שתלי ג’ל להגדלת חזה, הם למעשה שקיות סיליקון גמישות, בגדלים ומרקמים שונים, המלאות בג’ל סיליקון. שתלי ג’ל סיליקון הם השתלים הנפוצים ביותר לשימוש בניתוחי הגדלת חזה כיום. זאת מכיוון, ששתלים אלו רכים יותר ובעלי מגע טבעי יותר, משתלי מי מלח ולכן מעניקים תחושה של שד מוצק ואמיתי יותר למגע, לעומת שתלי מי מלח לדוגמא, הנותנים תחושה של חזה מלא במים.
השתלת ג’ל להגדלת חזה כפתרון רפואי
סיבה נוספת להעדפת ג’ל בניתוחי הגדלת חזה, היא במקרה של נשים, שעברו ניתוח לכריתת שד. רקמת העור רכה ודקה יותר אצלן. שחזור השד בעזרת שתלי הג’ל להגדלת חזה, תורם לתחושה הרמונית והשתל אינו בולט במגע.
פיתוח שתל הסיליקון להגדלת חזה
בעבר נהגו לייצר שתלי ג’ל סיליקון להגדלת חזה, במעטפת דקה ועדינה יותר. אך אלו נטו להקרע בגוף המטופלת, תקופה קצרה יחסית לאחר הניתוח ולדלוף. משרד ה FDA האמריקאי, אסר את השימוש בשתלים אלו באותה תקופה, מפאת הסכנה למטופלות בדליפת חומר רעיל ומסרטן לגופן. מקרים אלה קושרו עם נטיה לסרטן השד. חברות לייצור שתלי ג’ל להגדלת חזה, שיפרו את המוצר שלהן, על ידי יצירת מעטפת חיצונית לשתל הג’ל להגדלת חזה, אשר היתה עבה וגמישה יותר ולאחר שנערכו מספר מחקרים, לשלילת הקשר בין שתל ג’ל סיליקון ללא פגם, לבין סרטן השד. לא נמצא קשר ישיר בין השימוש לבין המחלה. מה שהוביל בשנת 2006, לאישור מחודש של משרד ה FDA האמריקאי, את השימוש הנרחב בשתלי הסיליקון.
משרד ה FDA ממליץ למושתלות ג’ל סיליקון בניתוחי הגדלת חזה, לפקח על בריאותן מעבר למעקב השגרתי הרגיל אצל הרופא המטפל. בדיקות תהודה מגנטיות (MRI) תקופתיות, לגילוי מוקדם של קרעים קטנים במעטפת השתל, אחת לשנתיים לערך, ימנעו סיבוכים מיותרים ויאפשרו את החלפת השתל בצורה בטוחה. את השתלים יש להחליף אחת לעשר שנים לערך, גם במקרים בהם אין כל קרע בשתל. וזאת מכיוון שעמידות הסיליקון לאורך השנים פוחתת. בחירה נבונה של סוג השתל, הלוקחת בחשבון את עמידותו לאורך השנים והשוואה בין החברות היצרניות השונות, תאפשר בטחון רב יותר בתהליך ותניב תוצאות רצויות יותר, לטווח זמן ארוך יותר, למטפל ובעיקר למטופלת.